Big Apple New York (day #6)

verslag donderdag 29 maart 2012

Presentatie van de video’s. Hier volgen de resultaten.

Van Esther, Marianne en Monique:

En van Guido en Jack:

Dan volgt een ‘gezellig’ gesprekje, onze peer review van deze week. Ik moet zeggen dat ik het type gesprek wel herken. In het iTeam (mijn naast collega’s van Zuyd) voeren we op een vergelijkbare manier ons gezamenlijke functioneringsgesprek.

Tot slot hebben we nog een challenge in te halen. Iedereen moet nog een (management)boek kopen en daarover moet je kort in het Engels presenteren waarom je nou juist dat boek hebt gekocht. Wat trok je aan in het boek of waardoor werd je geïnspireerd? We gaan op zoek naar een boekhandel waar wat van onze gading te vinden is. Gisteren was het al mislukt bij LIU Brooklyn. Na een hotdog bij Central Park (Pulitzer Fountain) eneen dure kop koffie bij het Plaza Hotel (foto door Monique) lopen we naar de Columbus Circle waar Jol een grote boekhandel in het Time Warner Center denkt te vinden. Wat schetst zijn verbazing; die grote boekhandel is verdwenen, weg. Wel opvallend dat het zo moeilijk is om aan een papieren boek te komen in New York.

Navraag leert dat een stukje verderop een boekenwinkel zou moeten zijn. We lopen een stukje in de aangegeven richting en vinden uiteindelijk de Fordham University Bookstore (Lincoln Center Campus op West 60th Street). Zo heel veel keus in boeken hebben we daar niet, maar toch weet iedereen wel wat te vinden. Sommigen kopen zelfs meerdere boeken. Dan duiken we Central Park in, om daarop een bankje in een waterig zonnetje onze boeken aan elkaar te presenteren (foto door Esther, ze staat er daardoor helaas dan ook niet zelf op).

We sluiten de dag af bij het Italiaanse restaurant in Brooklyn waar we ook de eerste avond na aankomst hebben gegeten.

3 antwoorden op “Big Apple New York (day #6)”

  1. Geslaagd voor het filmpje:)
    Interessante uitspraken over leiderschap vs management, apple en natuurlijk het mooie verhaal van de succesvolle leider.
    Soms wel moeilijk te verstaan met de achtergrondgeluiden.

    groeten

Geef een reactie