Big Apple New York (day #5)

verslag woensdag 28 maart 2012

Deze dag zijn we begonnen met de officiële ‘Brooklyn Bridge Run’, een van de challenges uit deze onze International Experience. Omdat Isolde niet mee mocht naar New York, hebben we deze challenge naar haar vernoemd: ‘running for Isolde’. Dat staat ook op ons t-shirt.

Na een snelle douche gaan  we ontbijten bij Junior’s. Na het ontbijt starten we met het monteren van de interviews. Zo’n montage kost altijd meer werk dan je hoopt, denkt en/of verwacht. Hoe dan ook… we moeten naar de universiteit voor een rondleiding en de filmpjes zijn niet af. We krijgen een rondleiding over de Long Island University’s Brooklyn Campus, kortweg LIU Brooklyn. Dan volgt een volgende challenge, namelijk het kopen van een managementboek in de boekenwinkel van de universiteit. Daar zijn echter op dit moment geen boeken te krijgen, dus zullen we morgen een andere boekenwinkel in New York moeten zoeken. Na kort overleg over de videomontage besluiten we terug naar het hotel te gaan. Daar hebben we nog een uurtje om aan de video te werken. Voordat we naar het college van professor Sherman op de LIU Brooklyn gaan, pikken we nog snel een Mc Donalds. Tijd om echt te dineren zit er niet in vandaag.

Op de LIU worden hartelijk ontvangen door professor Sherman. Hij heet ons welkom en we mogen ons kort voorstellen aan zijn studenten. Het college van Sherman is inspirerend. De man weet de droge stof op een spetterende manier te brengen. Hij gebruikt een stapel oude boeken ondersteund met oude video’s die hij via een beamer laat zien. Zijn grote vraag is waarom we tegenwoordig de oude management literatuur niet meer lezen. Hij vindt dat die nog steeds goed bruikbare informatie bevatten, vergaard met wetenschappelijk onderzoek. Als we afscheid nemen gaat dat gepaard met meermaals handen schudden: fijn dat we erbij wilden zijn! Erg opvallend is hoe hij, of misschien is dat hier bij alle colleges de gewoonte, met studenten omgaat. Een aantal studenten komt te laat, sommigen zelfs wel een uur. Sherman vindt dat blijkbaar doodnormaal en reageert daar dan ook helemaal niet op. Studenten eten en drinken gedurende het college, zelfs het luide kraken van de verpakking deert niemand.

Daarna gaan we weer terug naar ons hotel om… ja dat moet wel… onze video’s af te maken. Guido en ik zijn er tot even na twaalven mee bezig geweest. Hoe lang het damesteam erover heeft gedaan is me niet bekend. 😉

Morgen moeten we onze video presenteren…

3 antwoorden op “Big Apple New York (day #5)”

  1. WAUW Jack, wat een eer!! Ik vond het natuurlijk ‘a bummer’ dat ik niet mee kon..Zeker met zo’n mooi programma weer 🙂 en ik had graag de nieuwe PLIC-run-route gerend!

    Gisteren met Jol foto’s gekeken van de trip! I got a great impression 🙂

  2. wel goed dat er een herwaardering is voor de oudere boeken
    het verbaasd mij ook vaak dat alles alleen van de laatste jaren mag zijn

Geef een reactie