Big Apple New York (day #2)

verslag zondag 25 maart 2012
20120326-001221.jpg

Vanochtend zijn we met vijf van de zes uit onze PLIC groep gaan rennen. Al rennend de Brooklyn Bridge gezocht, gevonden en er heen en weer overheen gerend. We hebben al rennend, wandelend, stilstaand en zoekende zo’n 45 à 50 minuten over ruim 5 km gedaan. Goed gevoel, prachtig uitzicht vanaf de brug op Manhattan. Na de douche op zoek naar de metro om in Manhattan te ontbijten. Eenmaal in Manhattan raken we even ons gevoel van tijd kwijt, of eigenlijk raken we ons hongergevoel kwijt. Hoe je dit ook draait of keert, voor een Europeaan die voor het eerst in New York komt is dit indrukwekkend. Uiteindelijk besluiten we dan maar te gaan lunchen en spreken we af dat we nog even tijd nemen om te shoppen op Times Square.


Populaire adressen 😉 : chocoladewinkeltje, de Disneywinkel en vele anderen.

Op onze weg richting naar de New York Public Library komen we langs het Rockefeller Center. In de Public Library hebben we een lecture over leadership gehad van Jol. We hebben niet passief zitten luisteren maar ook gezorgd voor de nodige discussie over het onderwerp.

Daarna zijn we terug gegaan naar ons hotel alwaar we een boekpresentatie moesten geven, in het Engels wel te verstaan. De boeken van Hofstede (Allemaal andersdenkenden) en Trompenaars (Over de grenzen van cultuur en management) zijn kritisch gelezen. De presentaties waren interactief met vragen en discussie en werden gereviewed door Jol en Zal Dabhoiwala. De commissie was tevreden! 😉

Tegen de avond maken we kennis met Roy Elkins. Hij is iemand die me herinnerd aan mijn ‘oude’ vak van muziektechnologie. Hij was Vice President-Sales & Marketing bij Sonic Foundry (muzieksoftware) en was directeur van Ensoniq (synthesizers en aanverwante apparatuur). Nu is hij oprichter en CEO van broadjam.com en website die muzikanten helpt hun muziek te verkopen voornamelijk in de muziekindustrie, maar ook aan de consument. Meer over Roy in ‘day #3’.

Ik lig een dag achter, maar het is al laat en morgen wacht weer een lange dag.

5 antwoorden op “Big Apple New York (day #2)”

  1. Hey Yankee!

    Blijf genieten en plaatjes schieten. Zo veel indrukken en je beleeft alles in een roes. Leuk om je verslagjes te lezen en tot over een paar weken.

Geef een reactie