Big Apple New York (day #1)

verslag zaterdag 24 maart 2012

20120325-071319.jpgOnze vlucht is goed verlopen. Het is lang vliegen naar het andere continent. Wij zijn via Toronto naar Laguardia New York gevlogen. Jol en Isolde hebben goed gepland waardoor we overal wel tijd over hadden, maar daardoor rustig onze weg hebben kunnen vervolgen. Laguardia is wel een beetje als vliegveld Beek (Maastricht Aachen Airport), alleen dat toch wel een klein beetje groter. 😉 Macht echt… een kleine aankomsthal, het stelt echt niet veel voor en voor Amerikaanse begrippen…
20120325-071608.jpg

Toen met een yellow cab naar ons hotel. Het is een aparte manier om New York binnen te komen, door Queens richting Brooklyn. We hadden het idee dat we in België zaten; Luik of misschien Brussel. We hebben een hip hotel: Aloft Brooklyn. Prachtige kamers, ruim en met alle voorzieningen. Gratis draadloos netwerk in het hele hotel. Geweldig. Ook het personeel mag ik niet vergeten, ze zijn vriendelijk en uiterst behulpzaam. Zo kregen we ook advies waar we de beste eetgelegenheden in Brooklyn konden vinden.

20120325-071629.jpgDan loop je Brooklyn in en proef je weer een andere sfeer. Politie auto’s zo uit de film weggelopen. De bebouwing laat me denken aan LA Noire, het detective spel.We komen terecht in een Italiaans restaurant. Erg gezellig en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De heerlijke rode wijn ging er na zo’n 24 uur wakker te zijn wel in. En dan het toetje…! Chocoladetaart, mmmmm. En weet je wat het is? In Brooklyn wonen nog echte mensen. Dit restaurant was niet op z’n New Yorks. De gangen werden in een rustig ritme opgediend. Niemandhad haast. We hebben gezellig zitten natafelen. Vlak voor we vertrokken begon een bandje life muziek te spelen.

Vandaag gaan we ontbijten in Manhattan, de rest bewaar ik tot de volgende keer.

 

 

 

 

4 antwoorden op “Big Apple New York (day #1)”

 1. Dat klinkt als een ‘rustig’ begin 🙂 fijn dat de reis goed verlopen is. Ontbijten in Manhattan …. Ik denk aan onze ontbijtjes daar ….
  Heb je nog een beetje kunnen slapen? Hoe is t weer? Wij genieten hier van een warm voorjaarszonnetje.
  Ik kijk uit naar je volgend blog over de 1e echte dag in NYC!
  Groetjes ook van Frank
  Judith

 2. Hallo Jack, leuk om mee te lezen met je eerste kennismaking met NY!!

  Fijn dat reis goed is verlopen en hotel bevalt!

  Hoe was de 2e dag van het officiële programma? Ben benieuwd hoe je de ontmoeting met mijn favo SF man hebt ervaren!

  Groetjes en stay inspired!!

Geef een reactie