Zonne-energie: Solar Days

Al in 2002 wordt gestart met ‘Tag der Sonne’ in Oostenrijk. Een jaarlijks evenement over zonne-energie dat al snel werd opgepakt in andere landen en nu is uitgegroeid tot European Solar Days: van 7 tot en met 15 mei. Nederland doet overigens pas sinds 2008 mee. Solar Days wordt maandag 9 mei officieel geopend in Den Haag (zie nieuws op de website van Solar Days).

Langzaam maar zeker wordt investeren in zonne-energie door particulieren interessant. Milieu Centraal publiceert daarover. Op LinkedIn vinden we de groep ‘wwwNederlandKrijgtNieuweEnergienl‘. Een energiemaatschappij als Greenchoice stimuleert het door de consument zelf opwekken van energie. Op internet is meer en meer informatie te vinden (zie o.a. de diverse links via Solar Days).

Ook de politiek roert zich (Groen Links) en dat wordt hoog tijd. Het verschil in gebruik van zonne-energie met de ons omliggende landen is groot. Tros Radar wijdde daar zeer recent een uitzending aan en spreekt over booming business in onze buurlanden.

Hogeschool Zuyd heeft een Lectoraat Nieuwe Energie. De lector Jacques Kimman, internationaal expert op het gebied van zonne-energie en energietransitie, heeft de leiding van de Onderzoeksgroep Nieuwe Energie. Deze onderzoeksgroep maakt deel uit van RiBuilT, een initiatief van Hogeschool Zuyd. Vanuit de onderzoeksgroep wordt maandelijks een mooie en uitgebreide nieuwsbrief naar Hogeschool Zuyd collega’s en relaties gestuurd. Studenten worden niet vergeten, zij krijgen een eigen nieuwsbrief. Dat het lectoraat zeer actief is blijkt uit de ‘Limburgse Dag van de Nieuwe Energie 2011‘ april dit jaar. Het lectoraat houdt zich uiteraard niet uitsluitend bezig met zonne-energie, maar kijkt veel breder naar mogelijkheden van nieuwe energie en duurzaamheid. Kijk maar eens naar de links op de website van RiBuilT.

Zonne-energie iets voor jou? Bezoek dan ‘1 miljoen zonnepanelen‘ en doe de test. Gezamenlijk en dus goedkoper inkopen? Kijk dan op ‘Wij willen zon‘.

 

Geef een reactie