Kleren en huizen die groeien

Een wonder der natuur? Of is het een gevolg van de intelligentie van de mens, van de snelle ontwikkelingen der technologie? Biocouture: kleren gemaakt van microbiële cellulose. Kijk op het bijbehorende blog voor meer voorbeelden, zoals kunstmatige bloedvaten die door bacteriën worden gemaakt.

Maar er is, behalve de planten, struiken en bomen in onze eigen tuin, meer dat groeit: een huis… Citaat: Don’t build your home, grow it! Mitchell Joachim is architect en stedelijk ontwerper. Hij laat zich inspireren door zaken als natuur en klimaat, met het woord duurzaamheid (waar hij diverse prijzen voor won) worden zijn projecten naar mijn idee ondergewaardeerd. Wil je meer weten? Bekijk de website of zijn presentatie:


Edit (20110426): TED filmpjes worden als flash-video’s embed in dit blog en daardoor niet te zien en af te spelen op een iPad. Klik op deze link voor een high-resolution video. Dit werkt ook op de iPad.

Geef een reactie