Boeken in New York

Zoals ik al in mijn eerdere berichten over New York schreef, was het een ware queeste om een boekenwinkel in New York te vinden. Die winkels zijn er wel. In mijn vakantieweek in NYC heb ik er twee gevonden waar ook management literatuur te koop is.

Central Station

In Central Station zit een ruime boekhandel (Posman Books [meer foto’s]), waar we (als ik me goed herinner) ook de eerste week aan voorbij zijn gekomen. Waarom hebben we die toen niet bezocht? Waarschijnlijk omdat de opdracht voor later in de week was gepland en omdat Jol een grotere boekhandel in gedachten had.

Overal in New York, vooral als het ook maar iets met boeken te maken heeft, is de Nook (de e-book reader van Barnes and Noble) te koop. Overal diezelfde kleine standjes waar demo modellen liggen die je gewoon kunt proberen. Nou kende ik Barnes and Noble al van het internet als zijnde een grote online boekhandel. Op een van onze wandelingen door Manhattan kwamen we in de buurt van een groot filiaal van Barnes and Noble. Deze bezoeken was dan ook uiteindelijk geen keuze maar een must. 😉 De winkel was groot, stel je voor… een hele verdieping van een V&D in een kleine stad vol met alleen maar boeken. Alleen maar boeken? Nou er was ook een gedeelte ingericht als restaurant voor de kleine hap of coffee with cake.

Barnes and Noble

Veel boekenrekken en het eerder geziene standje met de Nook. Het concept van de winkel zorgt ervoor dat er een aangename gemoedelijke sfeer hangt. Mensen zitten (‘liggen’ soms bijna) tussen de rekken papieren boeken te lezen of gewoon met hun Nook. Ze lezen op een e-book reader terwijl ze in een fysieke boekwinkel zijn. Of gewoon lezen met een kopje koffie en een Nook of een laptop en natuurlijk gratis internet. Stel je voor, je gaat met je e-reader naar de boekwinkel en koopt daar digitale boeken via het gratis draadloos netwerk van diezelfde winkel. Misschien blader je eens door een papieren boek om het vervolgens digitaal te downloaden. Dat is echter niet de reden dat je naar die boekhandel gaat, want dan had je het digitale boek ook gewoon thuis kunnen downloaden. De reden is de rustige gezelligheid, de perfecte sfeer van een goede bibliotheek, die je er doet verblijven.

Een derde (grote) boekhandel zijn we misgelopen; Strand. We zijn wel in de buurt geweest, maar hebben er niet naar gezocht. Nou ja, dat is dan weer een iets voor op het programma van een volgend bezoek aan New York.

Geef een reactie