Zic Zazou

Met Slava’s Snowshow en Zic Zazou hebben wij ons theaterseizoen geopend. Twee leuke voorstellingen, pretentieloos, goed voor een leuke en ontspannen avond. De titel van Slava’s Snowshow zegt het al; er wordt veel gebruik gemaakt van sneeuw. Dat varieert van papieren sneeuwvlokken (de hele zaal lag er al vol mee toen we binnen kwamen) tot grote sneeuwballen van enkele meters doorsnee. Die laatste ‘dwarrelen’, gedragen door de toeschouwers, door de zaal. In de show overheerst een mystieke sfeer met bijbehorende muziek.

Van Slava, de kunstzinnige clown in de sneeuw, naar de negen spelers van Zic Zazou. In de show Brocante Sonore van Zic Zazou lag de nadruk meer op muziek met ballonnen, potten en pannen, slijpstenen, buizen, hamers en stoelen, licht, vuur en (dat kan dan ook niet uitblijven) rook. Het begint al met het decor. Er is van alles en nog wat te zien.

foto bij zeer weinig licht gemaakt met mijn iphone

Het geheel speelt zich hoegenaamd af in een fabriekshal. Een ritme wordt opgebouwd en een melodie ontwikkelt zich. Af en toe wordt de muziek ondersteund door echte muziek instrumenten. Nou ja… echt? Niet allemaal, bijvoorbeeld een viool zonder klankkast maar met koperen bekers als bij een koperen blaasinstrument om het geluid van de aangestreken snaren te versterken. De muziek is vooral ritmisch van aard met hamers, moersleutels en ketels als slagwerk. In de maat met het ritme worden gaten in een elektriciteitsbuis geboord, waar vervolgens een melodie op wordt  geblazen. De spelers van Zic Zazou zijn thuis in verschillende stijlen, van chanson tot latin en jazz. Je waant je op een gegeven moment gewoon in een jazz concert. Met het volgende filmpje krijg je een goed idee van de show:

De show zit vol met komische elementen. De spelers zijn negen komedianten, negen clowns eigenlijk. Zij spelen met elkaar zowel het toneelspel als het muziekspel. Dit alles in de intieme sfeer van de  LIMBURGzaal (Parkstad Limburg Theaters, Heerlen) waar je heel dicht op het podium zit.

Er zat nog een collega in de zaal die mijn verhaal van deze leuke avond beslist kan bevestigen. Zijn naam zal ik uit privacy overwegingen niet noemen. Nou ja… als hij wil, kan hij natuurlijk zelf op dit bericht reageren. 😉

Eén antwoord op “Zic Zazou”

 1. Leuk filmpje
  Ik moest meteen denken aan een concert waar ik een paar jaar geleden ben geweest in Brussel.
  Zie je meteen waar deze abrahammen de mosterd vandaan hebben gehaald:)
  http://youtu.be/-DPDOTtlsi0

  Ik hoop dat je bij Slava niet op de eerste rij zat.
  P.s. ik ben niet de collega waar je het over had.

Geef een reactie