The Producers

Wij zijn vriend van Parkstad Limburg Theaters. Niet vriend-vriend, maar zakelijk vriend omdat dat voor regelmatige theaterbezoekers voordeel oplevert. Maar laat ik het maar eerlijk bekennen, ook wel vriend omdat ik de goede programmering van Parkstad Limburg Theaters een warm hart toedraag. 😉

Een van de voordelen van het vriend zijn is dat je af en toe wordt uitgenodigd voor een speciale vriendenactie. Afgelopen dinsdag was er zo’n actie. Om vijf uur ’s middags vertrokken we, na een kopje koffie, vanuit Heerlen met twee bussen vol vrienden van Parkstad Limburg Theaters naar het Chassé Theater in Breda waar we om acht uur de musical The Producers bezochten. En dat alles voor de totaalprijs van €7,50 pp. Direct na de voorstelling ging het weer terug in de bus naar het zuiden, waar we om 01:00u onze auto uit de parkeergarage (voor veel te veel €€’s) mochten halen. Goed dat we de volgende dag niet hoefden te werken.

Het is een bijzondere ervaring als je voor het eerst (en bij avond) het Chassé Theater betreedt. Niet alleen van buiten maar ook binnen komt het gebouw indrukwekkend over, een knap staaltje architectuur.

Dan de voorstelling: Twee zaken die direct opvallen zijn de prachtige decors, zeven (!) vrachtwagens vol, en het live orkest. Over de uitvoering ben ik niet zo enthousiast. Bij een goede voorstelling kan ik met ingehouden adem zitten kijken en luisteren, maar daar is hier geen sprake van. Ik vind het verhaal (een echte klucht) niet boeien en het is een soort absurde humor (vgl. Monty Python) die mij niet aanspreekt. Ook de muziekstijl kan me niet bekoren. De strijkers zijn erg digitaal, te hard en niet mooi. Verder zorgt het orkest voor veel toneel-effecten en dat is wat mij betreft geen muziek. De muziek is redelijk complex en dat hoorden we soms terug in onzekere zang. Er was helaas maar weinig publiek en dat komt de uitvoering natuurlijk ook niet echt ten goede.

Voor musical liefhebbers die dit soort humor kunnen waarderen wellicht toch een interessante voorstelling gezien de vele positieve recensies in diverse kranten. Op de website van Parkstad Limburg Theaters vind je meer informatie over de voorstelling inclusief de genoemde positieve recensies.

De recensie in het NRC van maandag 24 oktober komt echter meer overeen met mijn persoonlijke ervaring:

Kluchtige Producers soms geestig     (vooral dat ‘soms’, in mijn beleving dan)

Maar De Producers, in regie van Martin Michel, is behept met minstens zoveel kluchtigheid en belegen pikanterie, van het genre: „We mogen dan wel blijven zitten, maar we geven je een staande ovatie.”     (klinkt positief toch? ;-))

Johnny Kraaijkamp jr. is degelijk als Max, en Joey Schalker (de boekhouder) heeft een goede stem. Veel karakter heeft hun zangwerk echter niet. Zo eenvoudig is het nog niet om succes te kopiëren.     (helemaal mee eens)

Ik wil de organisatoren van dit uitje complimenteren met de organisatie daarvan. We hebben een zorgeloze avond genoten. Er zijn wel een tweetal details voor verbetering vatbaar en dat zit vooral in de communicatie. Vooraf werd beloofd dat je de bekende theaterkorting krijgt in de parkeergarage. Pas in de bus hoorden we dat die informatie onjuist was. Jammer, als dat vooraf duidelijk was geweest, hadden wij voor de gratis parkeerplaats aan de overkant gekozen. Ook bij aankomst in Chassé was niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was. Wij namen een kopje koffie terwijl er eerst nog een inleiding gegeven werd. Zat er verschil in berichtgeving tussen de twee bussen? Maar goed… niet geklaagd, het gaat om details.

Of we de volgende keer weer met de vrienden meegaan? Vast wel!

Eén antwoord op “The Producers”

  1. er waren meer mensen met je eens, het doek is vandaag gevallen voor The Producers. Maar jij bent dan toch maar een van de weinige die de voorstelling echt gezien heeft *grinnik*

Geef een reactie