Danielle de Niese

Vorige week zomaar een avond voor de tv. Zoals zo vaak was er niets dan kon inspireren of uitdagen. Dan nog maar eens naar brava.tv waarvan ik het geluid niet goed vind. De balans in het hoorbare frequentiespectrum is niet neutraal. Op de een of andere manier worden hoge tonen eruit getild. Dat heeft vooral zijn effect op het koper. Koperen blaasinstrumenten knallen eruit en het totaalbeeld van de klank leidt binnen enkele minuten tot iets dat op hoofdpijn gaat lijken. Meestal zap ik dan ook snel weer weg van die zender, terwijl de programmering gewoon erg goed is.

Genoeg over die tv zender. Die avond viel ik in de tweede akte van de opera ‘Giulio Cesare’ van Händel. Ondanks dat Händel nou niet mijn favoriete componist is, bleef de opera mij boeien. In de opera komt niet veel koper voor, dus het geluid was goed. Goed genoeg om in elk geval niet storend te zijn. Er stonden zangers op het podium die de aandacht vasthielden. Goede stemmen, goede muzikale uitvoering en het verhaal gespeeld met humor. Daarbij viel vooral Danielle de Niese op, al speelde Sarah Connolly ook een voortreffelijke rol. Ik kende Danielle de Niese nog niet, maar voorlopig ga ik haar naam niet meer vergeten. Weer een mooie vrouw (kreeg ik bij mijn artikel over Anna Netrebko buiten dit blog om nog een reactie op ;-)) met weer een mooie stem, een gedreven zangeres. Hoeveel ervaring moet je hebben om zoveel rust te nemen in de uitvoering? De jonge sopraan durft stiltes te genieten en het volgende moment swingt ze, en dat klinkt vreemd voor een klassieke zangeres, in zowel haar bewegingen als in haar zang. Zo musiceert ze uit het hart en krijgt ook humor een plekje in haar uitvoering. Ze gebruikt haar stem in al haar facetten en doet dat heel beheerst. De recensies zoals gepubliceerd op haar eigen website bevestigen dit. Hieronder een fragment uit EenVandaag met daarin enkele korte fragmenten uit de hierboven genoemde opera.

De embeded video werkt niet op de iPad en de iPhone (wanneer doet Apple daar nou eens wat aan?), vandaar deze link naar EenVandaag.
sitestat

2 antwoorden op “Danielle de Niese”

Geef een reactie