‘Season opening’ Berliner Philharmoniker

Vanavond, 24 augustus 2012, live genoten van de opening van het concertseizoen van de Berliner Philharmoniker. Zoals oplettende lezertjes zullen weten (naar Maarten Toonder) vlieg ik daarvoor niet even retour naar Berlijn, maar kijk ik via de Digital Concert Hall op mijn computer met een goede kwaliteit geluidskaart en prima luidsprekerboxen. Het was een bevlogen concert. Nee niet die vlucht naar Berlijn, maar het orkest dat een sprankelend concert gaf. Leuk om dat live te kunnen meemaken en eigenlijk gewoon een andere manier van tv kijken. Je kunt het concert met het tweede pianoconcert van Brahms en de derde symfonie van Lutosławski over enkele dagen in het archief bekijken. Dan moet je wel even een kaartje kopen: een kleine €10 voor twee dagen of €15 voor een hele maand.

Na het concert heb ik ook nog de drie kwartier durende documentaire over de open dag bij de Philharmonie in mei 2012 gekeken. Erg leuk om te zien en wellicht iets voor een dagje uit in mei 2013. De documentaire bevat humor en het is mooi om te zien hoe het publiek, waaronder vele kinderen, geniet van het gevarieerde aanbod. Helaas kom je ook hier niet zonder kaartje binnen.

Wil je toch eens wat zien romdom de Berliner Phil kijk dan eens naar de serie Video Specials. De video’s in de categorie Education zijn gratis.

 

 

 

Geef een reactie