Top #1: Amsterdam in Limburg

Eerder schreef ik over het Budapest Festival Orchestra. Zij stonden op de planken in Heerlen. Vorig jaar, en ik heb er helaas niet over geblogd, speelde ook het Koninklijk Concertgebouworkest in Heerlen. Dat was het enige concert dat zij in Nederland buiten Amsterdam hebben gegeven. Een hele eer voor Limburg, maar andersom ook. De directeur van het Concertgebouworkest hield na het concert een korte toespraak. Hij loofde de akoestiek van het Heerlens theater en gaf aan dat het vast en zeker niet bij dit ene concert in Heerlen zou blijven. Prachtig!

Met die lovende woorden over de akoestiek ben ik het overigens wel eens. Ik ga graag naar het Parkstad Limburg Theater in Heerlen voor een mooi concert.

Het Concertgebouworkest is ook komend seizoen weer in Heerlen te bewonderen. Het Britse muziekblad Gramophone riep het Amsterdamse orkest uit tot het ‘beste orkest ter wereld‘. Overigens geeft het Koper van het Konnklijk Concertgebouworkest een dag later in Heerlen ook nog een concert onder leiding van Ed Spanjaard, die ook wel eens het Concertgebouworkest dirigeert.

http://youtu.be/pgYDv_y4EmM?hd=1

Zie hier de serie gastorkesten voor het komende seizoen. En wat vind je van de serie wereldtoppers? Tot slot hebben we voor ontspannen muzikale avondjes ook nog ons eigen ‘wereldberoemde’ LSO met enkele BN’ers als solist. 😉

Geef een reactie