Catherine Russell

Een klein vrouwtje met een grote stem, dat is Catherine Russell. Gewoon een uurtje luisteren naar jazzy liedjes en blues uit de jaren 30 en 40. In een klein zaaltje van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen voelt ze zich eigenlijk niet zo op haar gemak. “It’s so silent here, so silent.” Het beperkte publiek lacht zachtjes en een beetje nerveus. De muziek zou beter passen in een jazzcafé in New York. Ja, zo voelt dat ook. Ik ben weer even terug in New York, zeker als Catherine vertelt over haar ontmoeting met de grote Frank in de Radio City Music Hall. Wellicht was ze nog beter tot haar recht gekomen als het optreden in het theatercafé had plaatsgevonden. Zeker met dit aantal toehoorders, de kleine zaal was eigenlijk gewoon te groot.

Catherine is te koppelen aan grote namen uit de music scene. Haar vader was jarenlang pianist bij Louis Armstrong. Zelf zong ze als achtergrondzangeres met grote namen zoals David Bowie, Madonna en Paul Simon. Ze zingt moeiteloos en speelt met het timbre van haar stem.

In de volgende video zie je haar met dezelfde band als waarmee ze in Heerlen optrad.

Catherine: “It feels good to be here in Hhheerle. Do you live here?”
Publiek: gegrinnik en… nee we wonen niet in Heerlen
Catherine: “But nearby this beautiful city?”
Publiek: jaja (lacht)
Catherine: “Funny. … My next song…”
Dit tekent enigszins de sfeer in Hhheerle.

Al me al een gezellige en ontspannen avond met een biertje toe.

2 antwoorden op “Catherine Russell”

  1. ha Jack en Olga,

    Ik heb heerlijk genoten van de muziek past bij een Pinksterdag in de tuin!!
    Vrijdagavond bij de opening v.d. Operadagen Rotterdam2012 heb ik Claron Mc Fadden(sopraan) met Artvark Saxophone Quartet gehoord. Schitterd hoe een stem een instrument kan volgen en inspireren.
    Wellicht zie ik jullie bij North Sae Jazz?
    Groetjes Marleen.

Geef een reactie