Big Apple New York (day #3)

verslag maandag 26 maart 2012

Whaauwwww, wat een dag.

We starten met een ingelaste lecture van Roy Elkins. Hij vertelt over zijn leven, over hoe hij is opgegroeid en alle baantjes die hij heeft gehad. Een indrukwekkende serie van successen en failures. Die laatste werden meestal veroorzaakt door factoren van buiten, zoals economische malaise waar je dan slachtoffer van wordt omdat jouw baan of jouw bedrijf verdwijnt. Roy vertelt dan ook uitgebreid over zijn mental ups en downs. Ook zijn huidige bedrijf broadjam.com heeft ups en downs gekend, maar Roy laat zien hoe hij alle tegenslagen heeft overwonnen. Met zijn tips voor entrepreneurs en prachtige oneliners die een mens door het leven kunnen leiden, geeft hij een uiterst inspirerende presentatie die ons nog lang zal heugen. Het was een van de hoogtepunten uit onze International Experience in New York.

’s Middags bezoeken we de New York Police Academy. Ook dit is weer erg leerzaam. We horen hoe ze werken, dat ze verschrikkelijk hebben moeten bezuinigen en toch voldoende recruits moeten opleiden. De recruits worden in zes maanden opgeleid, waarna ze de straat op gaan. Hun opleiding is gericht op hun opdracht aldaar: breaking down communication barriers. Dat is hun belangrijke taak, ze handhaven de orde. Als er meer moet gebeuren, bijvoorbeeld een arrestatie, dan roepen ze een specialistisch team op om het werk af te maken. Een logische constructie als je politiemensen op zo’n korte termijn opleidt, maar ook effectief. De New Yorkse politie (NYPD) heeft met haar 34500 politieagenten de stad tot een van de veiligste van America gemaakt.

Tot slot gaan we richting Knicks. Knicks? Ja, the New York Knicks. Onderweg nemen we een snelle maaltijd in een Irish Pub. De fish and chips vond ik niet om over naar huis te schrijven. Onderweg doen we enkele pogingen om mensen van verschillende etnische afkomst te interviewen voor één van de academic challenges die ons deze week voorliggen. Dan krijg je een gesprekje als volgt:

“Do you speak English?” “No, I am Chinese!”

Ja duhhh… daarom willen we je nou juist interviewen. 😉 De Chinees draait zich om en loopt weg. De damesgroep heeft meer succes. Zij nemen een tweetal interviews af en verzamelen zo materiaal voor hun academic challenge. Dan splitsen we op. Esther en Monique gaan naar ‘Mama Mia’ (de musical) op Broadway. Marianne gaat met de drie mannen naar de Knicks. Het is een hele beleving, het stadion, de mensen, licht en geluid en vooral veel reclame, héél veel reclame. Het was een spannende wedstrijd, nadat de Knicks een tijdje op voorsprong hadden gestaan, kwamen ze in de tweede helft op achterstand. Tegen het eind van de wedstrijd wisten de Knicks het tij weer ten goede te keren en wonnen ze uiteindelijk de wedstrijd met een kleine voorsprong. Op de official website van de NBA vind je het verslag van die wedstrijd. Daar is ook meer informatie over the Knicks te vinden; The official site of the New York Knicks.

Natuurlijk kan ik dit blogbericht opsieren met foto’s en video’s, maar dan heb ik de keuze: of dat en mijn tijd in New York verspillen aan het publiceren van foto’s en video of alle berichten pas in de komende weken publiceren of een beetje actueel zijn met mijn berichten (voor zover dat nog mogelijk is). Ik kies voor dat laatste.

5 antwoorden op “Big Apple New York (day #3)”

  1. Heerlijk verhaal weer Jack! En een groot compliment om te lezen dat je de meet&greet met my friend Roy als zo geweldig hebt ervaren!!

    Vooruitlopend op de volgende dagen van je blog..veel plezier day 7+ met je vrouw!!

  2. Ha die Jack,

    Ja, ik ben alweer thuis en bij het vertellen van alle verhalen komt de hele film van afgelopen week weer tot leven. Wat hebben we toch veel gedaan en meegemaakt !! En wat is het toch een fantastische stad.
    Ik wens je komende week nog heel veel plezier met Olga. Dan kun je eindelijk alle plaatjes schieten die je wilde schieten.

    Tot na Pasen.

Geef een reactie