Margratentocht vanuit Sint Geertruid

Op Hemelvaartsdag de Margratentocht gelopen. Geïnspireerd door de mooie foto’s van collega @Rienke uit Engeland gekozen voor de route van 18 kilometer. We lopen regelmatig ’s avonds zo’n km of 8 en dus was deze 18 niet alleen een kleine uitdaging, maar ook een training voor onze korte wandelvakantie deze zomer. Een mooie wandeling waarvan je de route hier kunt downloaden voor GPS en/of Google Earth. De wandeling is met een kaart of GPS gemakkelijk op verschillende plekken in te korten.

Vanuit Sint Geertruid loopt de route in zuidelijke richting door een uitloper van het Savelsbos bij Kalleberg. Op de website van de Margratentocht is te lezen dat je hier ’s ochtends of ’s avonds in de schemering moet zijn om de genieten van reeën en klein wild. Vervolgens gaat het richting de grens met België, richting ‘s-Gravenvoeren alwaar je kunt pauzeren en een eerste drankje in een van de cafés kunt drinken. Dan keren we terug over de Voer en via Vitsen (gehucht) en de Schoppemerheide (nog nooit van gehoord :-)) richting Nederland. Even voorbij kasteel Altenbroek gaat een bospad stijl omhoog.

In Mheer treffen we mooi gerestaureerde vakwerkhuizen aan. Mheer is een mooi maar toeristisch populair (en dus druk) dorp met een eigen kasteel. Ook hier weer cafeetjes genoeg om even iets te drinken of eten alvorens aan het laatste deel van de wandeling te beginnen. Via de Herkenradergrub en Herkenrade gaat het terug naar Sint Geertruid.

 

Geef een reactie