Welkom op Oculary

balonnen

balonnen

Het moest er een keer van komen. Collega’s die bloggen en anderen stimuleren dat ook te doen. Steeds meer web 2.0 (hogere versies niet uitgesloten). Het onderzoek dat aantoont dat medewerkers die onder werktijd bloggen productiever zijn kan ik niet negeren (het volledige onderzoek). Een toekomstig onderzoek op een andere plek in deze wereld zal wel weer het tegendeel bewijzen, wacht maar af!

Na avonden struinen door technische zaken als CSS, PHP, Joomla en WordPress is nu eindelijk het grote moment aangebroken. De basis is gelegd en het wordt tijd om het blog te openen.

Berichten en nieuwtjes, beschouwend of als pleidooi, soms kritisch, soms met een blik in een glazen bol, van opinie tot stelling en soms bewust bedoeld om reacties uit te lokken. ‘Oculary’ staat voor ‘een kijk op dingen’ en ‘een kijkje in de toekomst’. Die toekomst fascineert me. In mij zit een intense nieuwsgierigheid naar wat er komen gaat. Wat me boeit is vooral de exponentiële snelheid waarmee wij mensen techniek ontwikkelen.

Verschillende onderwerpen zullen een plekje op deze website vinden. ICT&O (ICT en onderwijs) zal een belangrijk deel ervan vullen. Overigens is het niet altijd ICT, maar ook andere technologie die in het onderwijs kan worden gebruikt om dat onderwijs op een ander manier vorm te geven, om studenten te inspireren en het leerproces te stimuleren. Daarnaast zal ik schrijven over natuur, muziek en andere dingen.

Ik wens de lezers veel leesplezier.

 

Lees hier meer over dit blog.

Eén antwoord op “Welkom op Oculary”

  1. Zoals ik op twitter al meldde, ik ben supertrots op je. Ik hoop dat je er net zoveel plezier aan zult beleven als dat ik dat doe. Je blog ziet er geweldig uit. Leuk idee om meeschrijvers uit te nodigen, wie weet doe ik dat wel eens een keer 🙂 Nou deze lovende reactie komt toch wel door de ballotage-commissie zeker 😉
    Tot morgen! Judith aka jujuutje

Geef een reactie