Over…

Oc´u`la`ry
Of or pertaining to the eye; ocular; optic; as, oculary medicines.
Webster’s Revised Unabridged Dictionary, published 1913 by C. & G. Merriam Co.

Een oculair is een lens of groep lenzen waarmee het door het objectief van een microscoop, telescoop, camera e.d. gevormde beeld kan worden waargenomen met het oog.
Vroeger werd een oculair ook wel een ooglens genoemd, maar de term kan verwarrend zijn.
Wikipedia.nl

Die ‘verwarring’ wil ik gebruiken. Ik zal berichten over zeer uiteenlopende onderwerpen plaatsen, maar laat ik de lezer gerust stellen: Elk bericht wordt netjes gecategoriseerd en krijgt een plekje op een aparte pagina waar andere berichten over hetzelfde onderwerp te vinden zijn.

Wat zijn die onderwerpen dan?
Als ICTO-adviseur bij Hogeschool Zuyd zal ik zeker bloggen over het gebruik van technologie in het onderwijs. Natuur en milieu komen terug in wandel- en fietstochten, waarbij ook hier weer die technologie terugkomt in de vorm van het gebruik van GPS. Deze onderwerpen vertonen raakvlakken met duurzaamheid en schone energie (weer die technologie). Muziek in al haar genres komt voorbij, soms als CD en soms als uitvoering. Zo’n uitvoering kan ik aankondigen of er achteraf op terugkijken. Ook bij dit onderwerp bestaat weer een relatie met technologie, waarbij het kan gaan om apparatuur of media waarmee je naar muziek kunt luisteren.

Wie ben ik
Misschien zegt de titel van dit blog wel iets over mezelf; ik ben een ‘verderkijker’. Altijd al gefascineerd door technologie (vooral ICT) en steeds weer opnieuw verwonderd over de laatste nieuwe ontwikkelingen. Mijn nieuwsgierigheid leidt tot drang om zelf met die technologie te kunnen spelen. Toen ik vier was kon ik ons eerste radio-platenspeler-meubel al bedienen. Datzelfde meubel leidde ook tot liefde voor de muziek. En het was uiteindelijk de muziek die me terugbracht naar de technologie met digitale muziekinstrumenten die ik kon koppelen met de computer (keyboard/synthesizer – MIDI – computer). In de 80-er jaren leerde ik leerlingen, studenten en collega’s de mogelijkheden van deze combinatie. Zo kreeg het gebruik van de computer, van ICT, in het onderwijs mijn aandacht. En dat, adviseur technologie en onderwijs, is het werk dat ik nu doe.

Mijn werk
Ik ben I-adviseur bij Zuyd. De ‘I’ staat o.a. voor Informatie, ICT, Innovatie en Inspiratie.
De functie wordt ook wel ICTO-adviseur genoemd.
ICTO = ICT & O = ICT en Onderwijs

Tot slot… iedereen die zich geroepen voelt mag meeschrijven!
Het is mogelijk om bij te dragen aan de thema’s in dit blog, niet alleen met reacties op mijn berichten, maar ook met eigen berichten. Als je dat wilt, neem dan contact met me op; een DM op Twitter voldoet. Je kunt gastbloggen, maar ik kan ook een account voor je aanmaken. Dat laatste in het geval dat je vaker over een onderwerp op Oculary zou willen schrijven.

Jack Pleumeekers

Admin or editor will approve each message you will write before it is published on this website.
Disclaimer: Owner(s)/admin(s) of this site will not be responsible for others texts and opinions.

Geef een reactie