categorieën

kalender

juni 2011
M D W D V Z Z
« mei   okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Parkstad Limburg Theater Kerkrade kleiner?

Bezuinigingen, bezuinigingen, bezuinigen, bazuinen, rondbazuinen:

Het College van B&W Kerkrade wil het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade ontmantelen. De capaciteit van het theater zou teruggebracht moeten worden tot een stadspodium met maximaal 250 bezoekers. Daarnaast zullen de noodzakelijke faciliteiten in de toneeltoren niet beschikbaar blijven. Parkstad Theater Kerkrade

Je vraagt je af waarom? Of… nee toch niet. Het is begrijpelijk. Overal moet worden bespaard. Dus ook op het theater, logisch toch!? We hebben in Limburg te maken met wat men ‘krimp’ noemt. Als we dat zien als bedreiging, dan lijkt op tijd bezuinigen een oplossing. Maar als we van alles wegbezuinigen maakt dat de regio ook gelijk minder aantrekkelijk. Op die manier ontstaat een vicieuze cirkel: Geen nieuwe bewoners en nog meer van de huidige bewoners weg. Dat lijkt me toch ook geen oplossing. Dat Parkstad Limburg Theaters goed bezig zijn mag blijken uit het omvangrijke en zeer gevarieerde programma dat zij (Heerlen en Kerkrade) jaarlijks bieden. Het gevolg is groei van het bezoekersaantal, waardoor ook de opbrengsten toenemen.

De gemeente Kerkrade wil het theater verkleinen en de toneeltoren ontmantelen. Stem voor cultuur en teken ook de petitie voor behoud van het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade.

Meer informatie over het theater in Kerkrade vind je hier. Een mooi voorbeeld uit het programma van Parkstad Limburg Theaters is het Koninklijk Concertgebouworkest dat op 11-11-11 (11 november 2011) een concert geeft in Heerlen. Diezelfde avond wordt een heel ander stukje cultuur gepresenteerd in Kerkrade met het optreden van cabaretier Lebbis.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>